top of page
Writer's pictureacamentanaletcitim

Download Liceenii Ani De Liceu Film - A Film About High School Romance and Friendship



Punctele comune ale acestor filme sunt tandemul regizor - scenarist (Nicolae Corjos şi George Şovu) şi, în mare parte, coloana sonoră semnată de compozitorul Florin Bogardo şi interpretată de Stela Enache. Filmul "Liceenii Rock'n'Roll" a avut coloana sonoră semnată de compozitorul Cornel Fugaru.Succesul filmului "Liceenii" s-a datorat, pe de o parte, distribuţiei care a inclus mari actori - Tamara Buciuceanu-Botez, Ion Caramitru, Cristina Deleanu, Dorina Lazăr, Sebastian Papaiani, Iarina Demian, Mihai Mereuţă -, dar şi tineri talentaţi (unii dintre ei fiind, la acea vreme, studenţi la IATC), iar pe de altă parte, celebrului cântec "Ani de liceu" din genericul peliculei.




Download Liceenii Ani De Liceu Film



"Element central, genericul 'Ani de liceu' a devenit un adevărat imn pentru generaţii de liceeni. Melodia a fost comandată de regizorul Nicolae Corjos lui Florin Bogardo pentru filmul 'Liceenii', iar cei doi colaboraseră anterior la pelicula 'Declaraţie de dragoste' (1985). 'Ani de liceu' urma să fie momentul central al coloanei sonore, interpretat de protagoniştii Ştefan Bănică jr şi Oana Sîrbu (care se lansase deja în muzica uşoară). Iniţial, regizorul Nicolae Corjos nu a apreciat cântecul, considerându-l monoton. Cei doi tineri actori nu au reuşit o interpretare convingătoare, astfel încât s-a apelat la duetul Florin Bogardo - Stela Enache", notează site-ul tvr.ro.Stela Enache mărturisea într-un interviu: "Am sute de piese în repertoriu, dar dacă nu cânt asta tot degeaba. (...) Surprinzător e că tinerilor care nu mă ştiu, nici pe mine, nici pe Florin Bogardo, dacă le spun despre 'Ani de liceu' fac imediat legătura".


Toţi elevii din clasă reuşesc să treacă de examenul pentru treapta a II-a, iar Mihai şi Dana pleacă la plimbare în parc.Criticul de film Magda Mihăilescu nota, în cotidianul "Informaţia" din 1 noiembrie 1986, că filmul "se instalează (...) pe o treaptă mai înaltă" comparativ cu "Declaraţie de dragoste"."Tonul îl dă chiar melodia din generic, deloc sentimentală bine ritmată, cântecul nu al unor El şi Ea, ci al masei de tineri care acaparează ecranul, solicitând cu discreţie un început de identificare. Îi vom cunoaşte, pe parcurs, pe mai fiecare dintre ei, dramaturgia conflictului unic, distribuitor de implicaţii, din 'Declaraţie de dragoste' fiind înlocuită aici cu o diseminare a micilor focare. Privirea plimbată cu dezinvoltură peste o clasă de liceeni ne restituie un admirabil portret colectiv al unei umanităţi în formare, dar care, departe de a fi o apă şi un pământ, se recomandă prin precizie tipologică. Cred că farmecul peliculei de aici porneşte, din stăpânirea acelor mişcări interioare care îngăduie fiecărui erou 'să vină în faţă', fără ostentaţie. Există aşadar, în film, eleva model, dar evidenţa modelului nu supără, şi băiatul harnic aflat în cumpănă, şi băiatul bun, 'dar cu lipsuri', şi descurcăreţul simpatic şi fata despre care nu ştim prea multe, dar care are personalitate şi haz din belşug etc. Există, nici nu s-ar putea altfel, şi candide înfiripări de iubire, şi tensiunea marilor evenimente şcolăreşti, şi prezenţa părinţilor", notează Magda Mihăilescu în cotidianul "Informaţia", conform site-ului Filmele seriei "Liceenii", în regia lui Nicolae Corjos, au marcat finalul anilor '80. Devenite adevărat fenomen cinematografic, producţiile s-au bucurat de o popularitate extraordinară şi în deceniile ce au urmat, iar protagoniştii - Oana Sîrbu, Ştefan Bănică jr, Mihai Constantin şi Cesonia Postelnicu - s-au transformat în idolii generaţiilor cu matricolă şi bentiţă."Film-icon, 'Liceenii' a fost o rampă de lansare pentru mulţi dintre actorii din distribuţie. Ştefan Bănică jr, Oana Sîrbu, Mihai Constantin şi Tudor Petruţ, care ne-au încântat în rolurile lui Mihai, al Danei, al lui Ionică şi al lui Şerban, au evoluat extraordinar după această producţie. (...) Cariera lui Ştefan Bănică jr s-a desfăşurat cu mare succes atât în televiziune sau film, cât şi pe scenele teatrelor sau cele muzicale, cu concertele rock'n'roll. Oana Sîrbu (...) şi-a găsit locul pe scena dedicată jazzului, într-un band acustic. Mihai Constantin (...) este unul dintre cei mai apreciaţi actori ai Teatrului Naţional Bucureşti. (...) Cesonia Postelnicu este actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti (...). Tudor Petruţ (...) este profesor de matematică (...) în America, unde (...) şi-a împlinit visul de a deveni scenarist şi gazdă a unei emisiuni", menţionează site-ul www.tvr.ro.Atât Ştefan Bănică jr, cât şi Oana Sîrbu continuă să includă melodia "Ani de liceu" în spectacolele şi concertele lor. 2ff7e9595c


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page